За два дена премиерот Зоран Заев даде различни изјави по однос на зголемувањето на цената на струјата. Тој вчера изјави дека цената на струјата ќе се зголемува, за денеска да каже дека ќе се зајакнува домашната продукција на струја за да не дојде до поскапување.

Зоран Заев: Инвестираме во нови извори на електрична енергија за да ја зајакнеме домашната продукција на струја и да не дојде до поскапување на струјата.

Зоран Заев: Инвестициите во нови извори коштаат пари. Сакате зелена енергија? Ќе поскапува и цената на струјата.