Тој актуелната состојба во ВМРО-ДПМНЕ ја спореди со филмот „Ко то тамо пева“ и сцената каде што во автобусот е репликата „Вози Мишко“.

Инаку вечерва изборниот караван СДСМ го започна од Битола, каде што партијата досегашната градоначалничка од нивните редови ја заменува со Христо Кондовски.