Таа ретко доаѓаше на ова судење и најчесто ја праќаше обвинителката Ивана Трајчевска.

Русковска на судот ќе понуди дополнителни докази кои немаат врска со обвинението. Се работи за изјави и говори на естрадни личности кои даваа поддршка на протестите на За заедничка Македонија” но тоа на никаков начин не е поврзано со обвинетите