На средбата, како што велат, ќе продолжат разговорите за помош на нивниот сектор.

-Заради желбата за прогрес и изнаоѓање на прифатливо и одржливо решение за помош, протестите ќе ги ставиме во мирување. Повторното обновување на протестите ќе зависи од текот на разговорите и од евентуалното решение кое ќе биде постигнато, велат од Асоцијација ИВАП.