-Јако еј, киднапирале пратеник мислејќи дека така нема да паднат, напиша Димитар Апасиев на фејсбук пред малку.

Најверојатно алудира на Кастриот Реџепи од БЕСА кој од почетокот на седницата никаде го нема. Се тврди дека не се јавувална телефоните и не бил дома. Се тврди дека не се јавувал на телефоните и не бил дома.

Талат Цафери, претседателот на Собранието даде 10 минути пауза, бидејќи во собраниската сала за пленарни седници имаше само 60 пратеници. Џафери се иззема како пратеник за да не прави кворум, а недостасуваше потпретседателот на Собранието од опозицијата.