Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата во Советот на Град Скопје поднесе 14 амандмани на ребалансот на буџетот на градот, кои се решение за голем број горливи проблеми на скопјани, и се дел од програмата „За модерно Скопје“ за која дадовме поддршка и заради која Данела Арсовска сега е градоначалник.

ФК Вардар повеќе од 75 години е поим за спорт во Скопје, тој со децении го промовира градот во државата, но и надвор од неа. Клубот заради проблемите во кој се најде се соочува со финансиски потешкотии и веќе Втора година по ред игра во втора лига. Вардар има реални шанси да се врати во Првата лига, но за да може истото да го оствари потребни му се финансиски средства за да ги издржи сите трошоци до крајот на натпреварувачката сезона. За таа цел со амандман предвидуваме 15 милиони денари за клубо