Триесет и првата прослава ВМРО ДПМНЕ според најавите ќе ја прави во македонскиот бисер Охрид, односно Античкиот театар.

Најавено е обраќање на лидерот на партијата Христијан Мицкоски и на Ѓорѓија Сајкоски кој е актуелен генерален секретар на ВМРО ДПМНЕ.