Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе ја претстави изборната кампања „Создади нова иднина!“ во повеќе населени места. (во центарот на Ростуше/ 16:30; во Јегуновце пред ОК на ВМРО-ДПМНЕ/ 17:00; во Тетово на плоштадот/ 18:00; во Брвеница пред Општинската зграда/ 19:00; во Теарце пред Општинската зграда/ 19:00 и во Гостивар на Градскиот плоштад/ 20:30).

Виница – Претседателот на СДСМ Зоран Заев и кандидатот за градоначалник на Виница, Ивица Димитров ќе се обратат на плоштадот „Ангел Винички“/ 20:00)