Единствената бугарска врска во Македонија е Зоран Заев. Единствениот човек во политиката кој има поврзаност со Бугарија, заедно со Љубчо Георгиевски е тој и двајцата се дел од власта, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Сакам да испратам порака до сите граѓани на Бугарија, ние сме братски хора, сшти народ – кажа Зоран Заев на три недели пред да формира влада во 2017 година.

За Зоран Заев Бугарите во Втората светска војна не биле окупатори, туку „администратори“.

Според Зоран Заев Гоце Делчев е Бугарин.

Зоран Заев ги поткопа Македонските позиции, затоа што како премиер на држава излезе и говореше невистини, што на секој еден сега му дава право да се повикува на тие изјави како факт и да ја уценува Македонија.

Зоран Заев е единствената Бугарска врска во Македонија, и единствен странски елемент во врвот на политиката.

Наскоро само ќе биде во историјата. Затоа што доаѓаат промени, стои во партиската реакција.