Тој посочува дека власта ги остави стопанствениците сами да ја водат битката да задржат што повеќе работни места.

ВМРО-ДПМНЕ како и до сега, потенцира Мицкоски, така и во иднина ќе продолжи да им помага на стопанствениците.