Владимир Мисајловски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, претставувајќи ги новите кандидати, за Михајловски рече дека е успешен и наградуван театарски, филмски и телевизиски актер и комичар

За Ѓорче Петров беше потврден Александар Стојкоски, доктор радиолог и поранешен пратеник, додека за Охрид и официјално ќе се трка Кирил Пецаков, пратеник и специјалист по детска стоматологија.

Ѓорче Петров – Александар Стојкоски.

Куманово – Тони Михајловски

Бутел – Дарко Костовски

Охрид – Кирил Пецаков

Македонски Брод – Жарко Ристевски

Свети Николе – Дејан Владев

Македонска Каменица – Димчо Атанасовски

Берово – Елеонора Рашковска

Чашка – Зоран Здравевски

Градско – Киро Нацков

Проибиштип – Маријан Миленковски

Виница – Миле Петков

Пехчево – Александар Китански

Лозово – Бошко Цветковски

Карбинци – Виктор Паунов

Чешиново Облешево – Далибор Ангелов

Зелениково – Коста Маневски

Демир Хисар – Никола Најдовски

Маврово и Ростуше – Мевмед Џафери