По тој повод, оддадовме почит на сите кои го положиле животот за борбата за слобода на Македонија, пишува понатаму Николоски, кој со претставници на партијата денеска во Прилеп положија цвеќе и на спомен плочата на младиот Ненад Серафимовски кој загина во Диво Насеље на 09.05.2015.

-Прилеп е градот херој и симбол на вековната борба за слобода. Хероите живеат вечно!, напиша Николоски.

Во Прилеп денес одбележавме 76 години од победата над фашизмот и Денот на Европа. Оддадовме почит на сите кои го…

Posted by Aleksandar Nikoloski on Sunday, May 9, 2021