ВМРО-ДПМНЕ ќе организира голем граѓански протест на 18 јуни а блокадата на Собранието продолжува.Ова е заклучокот од денешниот состаанок на ИО на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Најавувамголем протест на 18 јуни,Молкот не е опција. Ова е протест за промени и подобар живот. Протестот е изнуден и повеќе од неопходен.Граѓаните се оние кои ја даваат и одземаат легититет. Македонија нема поле каде не доживува пораз. блокадата продолжува, испраќаме порака за обединување-изјави Тимчо Муцунски.

Според него,решението е предвремени избори кои можат да се одржуват за помалку од два месеци.