Трето место е за ДУИ со 3.305 гласови (16,08%), потоа следува Левица со 1.554 гласови или 7,56%, па Алијансата за Албанците со 1.445 или 7,04 е на петата позиција.

Независната листа на Зелен хуман град е на 6-тата позиција со 674 или 3,28%гласови па следува коалицијата на ЛДП/ДОМ со 672 со 3,27 отсто.