Од партијата велат дека за случајот излегоа виновни лица кои одлучиле поради икс причини да ја преземат вината на себе.

– Тоа се само жртвени јагниња, само за да не одговара главниот виновник Оливер Спасовски. Очигледно е дека во договор со нивните началници и повисоките структури во министерството на Спасовски, луѓето одлучија да ја преземат вината и да одлежат две години. ВМРО-ДПМНЕ прашува каде е финансиска истрага за парите, зошто нема потерници за мафијашите? Ова вака нема да помине. Сите осомничени ќе излезат пред лицето на правдата, посочуваат ВМРО-ДПМНЕ.