Ѓерлек за РТС изјави дека во Белград во понеделник биле примени 280 пациенти и дека бројот постојано се зголемува. Во понеделник имало 5.130 прегледи во ковид-амбулантите, а од тоа 3.700 првпат доаѓаат на лекар.

Државниот секетар изјави дека се размислува за проширување на болничките капцитети.