Паралелно, функционираат и 224 мобилни единици за вакцинација, а од минатиот месец, во имунизацијата се вклучени и приватните лекари.

Од вкупно десет мега центри за вакцинација во цела Грција, со работа ќе продолжат седум, со оглед на тоа дека веќе се затворени еден во Атина и мега центарот на Родос, а од 28 септември ќе се затвори и оној на островот Крф.