Индија регистрира 7,7 милиони случаи од февруари, кога започна вториот бран на пандемијата на Ковид-19.

Во споредба со таа бројка од февруари, на Индија пред тоа и требаа шест месеци да достигне 7,7 милиони случаи.

Вкупниот број на заразени во Индија од почетокот на пандемијата на коронавирусот е близу 19 милиони, покажуваат податоците на страницата worldometers.info.