АД ЕСМ на 30.03.2023 година произведe 15.099 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 12.079 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.020 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 30.03.2023 година.