Една 84-годишна жена е убиена во напад што се случи вчера во Холон, град во централен Израел, соопшти полицијата.

„Тоа беше сериозен напад“, наведе полицијата на телевизија.

Таа додаде дека го знае идентитетот на осомничениот и дека теренот се истражува за негово лоцирање.