Во Собранието денеска ќе се одржи 101. седница на која на дневен ред е поставување пратенички прашања. Премиерот Димитар Ковачевски и министрите ќе одговараат на прашања на пратениците.

Седница за поставување пратенички прашања се одржува секој последен четврток во месецот, а први прашања поставуваат опозициските народни избраници.