Адвокатот на Бојан Јовановски откри дел од содржината на УСБ кое судот не го прифати како доказ. Дукоски вели дека УЗБ има пет папки кои можат директно да влијаат на пресудата.

Во него во третата папка има изјава на Заев дека има намера да вложи 100 милиони евра во изградба на старечки домови. Има и изјави на Амзоски и Мицевски дека не се оштетени – откри Дуковски.

УСБ-то е доставено во судот на 14 мај.