Денеска на 02.07.2022 во 19:00 часот, по пристигнувањето пред платото на Владата претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Христијан Мицкоски ќе даде изјава за медиуми непосредно пред почетокот на сенародниот протест „Ултиматум – Не благодарам“.

Во продолжени може да ја проследите неговата изјава во живо: