На отворањето на семинарот свое поздравно обраќање ќе има и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, а во 17:15 часот пред почетокот на настанот ќе даде изјава за медиуми пред хотел „Unique“ Охрид.

Неговата изјава можете да ја следите во живо на линкот во продолжение: