На последното рочиште, јавниот обвинителот Љубомир Лапе побара затворски казни за обвинетиот Мијалков и шесте припадници на единицата Алфа, кои се товарат дека во 2011 година на нечовечки и понижувачки начин го привеле Лубе Бошкоски.

Овој судски процес го води судијката Александра Ристеска.