ВМРО-ДПМНЕ денеска одржува митинг пред граѓаните на општината Петровец.

На митингот  ќе се обрати и кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Борче Митевски.

Свое обраќање ќе има и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.