На настанот обраќање ќе има претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Отчет за сработеното ќе дадат:

-Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов;

-Градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов;

-Градоначалникот на општина Конче, Златко Ристов;

-Градоначалникот на општина Босилово, Ристо Манчев;

-Градоначалникот на општина Ново Село, Ѓорѓе Божинов;

-Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов.