Прес-конференција на која ќе се обратат претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, министерот за правда, Бојан Маричиќ и претседателот на Основен суд Кавадарци, Лазар Нанев.

Темата на прес конференцијата е дигитализација на судството.