Проследете ја прес конференцијата на вицепремиерот Фатмир Битиќи и директорот на ФИТР, Коста Петров, на која го презентираат јавниот повик за дигитален асистент базиран на вештачка интелигенција за потребите на програмите за државна помош на Владата на Република С. Македонија реализирани преку планот за економски раст, кој е објавен од ФИТР.