За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат последните мерења на УХМР.

Водостојот на Охридско Езеро е, сепак, под просекот за мај.

Поголеми промени нема ниту во нивоата на реките, но повеќето отстапуваат од мајскиот просек.