Е.М.(63) од Кичево го управувал автомобилот.

„Нашите проценки велат дека при овој пожар причинета е материјална штета од околу 20.000 денари, а реалниот износ на штетата ќе ја потврди осигурителната компанија каде што е осигурано возилото“, изјави командирот на ТППЕ Кичево, Горан Соколески.

ТППЕ Кичево интервенирала со едно возило и пожарот целосно го ликвидиравме.