Вознемирувачки инцидент бил пријавен во Гази Баба во Скопје кога млада девојка била цел на физички напад, извршен од 67-годишена сопственичка на домот во кој што престојувала. Вознемирувачкиот инцидент поттикна брза акција од органите за спроведување на законот додека работат на откривање на деталите околу расправијата.

Министерството за внатрешни работи започна истрага за физичкиот напад

Клучни детали за инцидентот

Според МВР, жртвата идентификувана како Т.Н. (24), поднела пријава дека била физички нападната од сопственичката на домот, идентификувана како О.С. (67), кај која престојувала под кирија во скопската населба Гази Баба. Природата и мотивот зад нападот остануваат под истрага.

Полициска реакција

Органите за спроведување на законот иницираа мерки за темелно испитување на случајот, со цел да се утврдат околностите кои доведоа до физички напад и да ја повикаат одговорната да одговара за нејзините постапки. Безбедноста и благосостојбата на жртвата се најважни бидејќи властите бараат правда во оваа вознемирувачка работа.

Инцидентот служи како отрезнувачки потсетник за важноста да се обезбеди безбедна животна средина на луѓето што живеат под кирија, нагласувајќи ја потребата од буден надзор и брза акција како одговор на актите на насилство или агресија. Како што напредува истрагата, властите остануваат посветени на почитување на владеењето на правото и заштита на правата на сите поединци во заедницата.