„Македонија си го смени и името, ѝ беа дадени ветувања дека ќе започне преговарачкиот процес, а дали тоа се случи?“, праша тој во врска со спорот за името Македонија со Грција и фактот дека почнувањето на преговорите на земјава за влез во ЕУ сега е блокирано од Бугарија, потсети срппскиот претседател Вучиќ.

„Јас не лелекам, само ја кажувам вистината и сите сме свесни за тоа“, рече Вучиќ.