Информацијата ја потврди Бесник Асани, адвокат на организаторот на протестот Блерим Ахмети, пренесе МКД.МК.

Првично, судот им определи мерка притвор во траење од осум дена на Блерим Ахмеди, Насер Бехлули, Ветон Алити, Арјан Шерифи и Џeмал Садики, што значи дека тие остануваат во притвор.