Поради снежни врнежи изутринава од 07:00 часот воведена е забрана за движење на тешки товарни возила на на превој „Стража“ на патниот правец Кичево-Гостивар.

Забрана за камиони е воведена и на патниот правец Маврово-Дебар, информира АМСМ.