Како што стои на Твитер при обидот за отворање на неговиот профил, истиот е „привремено ограничен“ за користење.

Предупредувањето од Твитер е објавено бидејќи е „забележана необична активност од овој профил“.

Сепак, корисниците се уште можат да пристапат на неговиот профил, но само откако ќе го прочитаат предупредувањето објавено од социјалната мрежа.