Тој очекува дека нашите извештаи потоа би биле готови за брзо време. Сепак, како што кажа, тоа најмногу ќе зависи од Обвинителите и од комплементирањето на документацијата од страна на форензичарите.

– Не само затоа што јас ги чекам одговорите за да дадам свој став, по повод поднесените 4 оставки, поважно е што граѓаните бараат одговори – што всушност се случило, кои се причините. Мене како премер ако ме прашувате, очекувам до крајот на оваа недела да излезат извештаите, рече Заев.