За донесените одлуки и заклучоци од седницата јавноста на прес-конференција во 14 часот ќе ја информираат премиерот Зоран Заев, заедно со министерот за здравство Венко Филипче, заменик-министерот за здравство Илир Хасани и претседателот на Комисијата за заразни болести, прим. д-р Жарко Караџовски.