Премиерот Зоран Заев во вестите на Сител, коментираше околу возниот парк на пожарникарите, поточно оној камион ФАП кој се појави во струмичко да гаси пожари. Заев кажа дека на терен е активен и дека истурил многу вода.

„Го видовме тој ФАП-от во струмичко-гевгелискиот регион, ама 8.000 тони вода истури. Знаете како, тој на терен е и активен. Возобновена е машината комплетно, го вози Јоцо Манго од Струмица го познавам директно, струмички пожарникар, а еден таков има и во Демир Капија исто така, но исто така активен е.“, рече Заев.