Лидерот на СДСМ Зоран Заев на денешниот конрес се заблагодари на заменик претседателката Радмила Шекеринска за досегашната соработка. Шекеринска денеска, заедно со Заев, Љупчо Николовски, Оливер Спасовски, Мухамед Зеќири, Коста Петров, Мила Царовска.

Посебна благодарност имаше за, како што ја нарече другарката Шекеринска.

Благодарност до мојата другарка Радмила што беше моја заменичка во најтешките години, кога земјата ја извадивме на прав пат.