Тој во дуелот со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата „Само вистина“ на телевизија Канал 5, меѓу другото, рече дека сака да ги знае сите детали од истрагата во врска со тетовската болница.

„Сакам да ги знам деталите од истрагата кои што, согласно вештачењето, согласно нашите вештаци потпомогнати, еве од Германците кои што понудија, а ние прифатиме да испорачаат експерти за помош, ќе ги кажат точните причини од што настанал пожарот, како тоа се случи, дали има слабости внатре, кој е одговорен за тие слабости, за да ги донесам одлуките“, рече Заев.