Струмица, Крива Паланка, Карпош, Центар. Шуто Оризари, Делчево, Крушево, Ресен, Македонска Каменица, Богданци, Берово, Кривогаштани, Пехчево, Демир Капија, Демир Хисар, Конче, Дебарца, Долнени, Куманово.

– Поддршката која ја добивме е сериозна, тоа се илјадници гласови, и нема да дозволиме некој земјата да ја враќа назад. Главата горе, на крајот СДСМ и Коалицијата ќе имаат повеќе градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ, рече Заев.

Ги повика сите, и оние кои денес не излегле во вториот круг да дадат поддршка. Заев вели дека борбата продолжува.