Во организација на австриската влада, денес во Виена се одржува конференција за Западен Балкан, на која учествуваат премиерите во регионот, вклучително и премиерот Зоран Заев, а според домаќинот, канцеларот Себастијан Курц, главната цел е да го врати регионот на високо ниво.

Упатувам искрена благодарност до канцеларот на Австрија, Себастијан Курц кој денеска во Виена повторно демонстрира…

Posted by Zoran Zaev on Friday, June 18, 2021