-Повлекувањето на Законот за дигитални книги не значи повлекување од целта, тоа значи спроведување на додавање на одреден дополнителен елемент, рече Заев, додавајќи дека идејата за дигитализација на книгите ќе се развива постепено, односно, секоја наредна учебна година ќе се применува кај погорните класови.