Според податоците на општинската изборна комисија, право на глас имаат повеќе од 26.800 граѓани. Во Цетиње се потврдени 8 изборни листи, а гласачко право имаат 13.753 избирачи, пренесува „Вјести“.

Во Мојковац има 6 изборни листи, а гласачко право имаат 6.814 граѓани.

Седум изборни листи учествуваат на изборите во Петњица на кои право на глас имаат 6.264 избирачи.