При контрола во две казина на тетовското подрачје ноќеска биле затекнати пет лица без сертификати за примена вакцина против КОВИД, еден малолетник и едно лице кај кого бил пронајден и одземен нож.

Како што соопшти МВР, контролата била спроведена ноќеска помеѓу 22:00 и 03:00 часот од полициски службеници на СВР Тетово и инспектори од Државниот пазарен инспекторат, а опфатени биле четири угостителски објекти на тетовското и 24 угостителски објекти на гостиварското подрачје.

На овие лица и на објектите во кои се затекнати ќе им бидат изготвени соодветни поднесоци.

Соодветен поднесок ќе му биде изготвен и на угостителски објект во село Врапчиште каде било утврдено дека не се почитувале протоколите за работа.