-Откриени се шест лица кои не поседувале сертификат за извршена вакцинација против коронавирусот и едно лице кое приложило сертификат од друго лице. Три угостителски објекти се времено затворени од Државниот пазарен инспекторат, информира Министерството за внатрешни работи.

Од МВР додаваат дека по целосно документирање на случајот ќе бид ат поднесени соодветни пријави.