Помошта вклучува 60 милијарди долари за Украина против инвазијата на Русија, како и 26 милијарди долари за Израел и хуманитарна помош за цивилите во конфликтните зони, вклучително и Газа, и 8 милијарди долари за Индо-пацифичкиот регион.

Украинскиот претседател Зеленски се заблагодари на Претставничкиот дом за одобрениот пакет помош за Киев.