Во Бјелина,Босна и Херцеговина е уапсен Марко Пјановиќ од Брчко, кој е поврзан со убиството на Ранко Радошевиќ Ескобар во Белград. Според информации, зад смртта на Радошевиќ стојат членови на криминалната група „Врачарци“, а ја финансирал лидерот на Кавачкиот клан Радоје Звицер.

Како што дознава „Новости“, Пјановиќ неколку пати се сретнал со Ескобар, наводно за да договори набавка на блиндиран автомобил за пријател.

Потерницата ја добил од Никола Вушовиќ Џони, по кого е распишана и потерница. Се истражува кој е главниот нарачател на убиството.

Постојат две верзии за тоа кој е главниот. Има две имиња на мафијашки босови кои соработуваат во криминални активности. Еден од нив барал и платил за главата на Радошевиќ.Според оперативните информации, со дел од парите во финансирањето на криминалот учествувал и Радоје Звицер.