Поддршка од сите оние кои сакаат промени во Тетото, очекува и Беса.

Кандидатите кои влегуваат во вториот круг немаат време за губење. Опозицискиот кандидат за Битола за Битола најави изградба на рекреативниот центар Тумбе Кафе Смолево.

Поставување на сончеви колектори за граѓаните најави кандидатот за градоначлалник на Радовиш Ристов кој исто така доаѓа од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

До вториот круг на изборите има 12 дена. Кампањата пак ќе трае до петок на полноќ, односно уште само 10 дена.